• Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • EMQ 2024

    je skratka pre "Európsky kvíz o peniazoch", ktorý je zameraný na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov a študentov hravou a zábavnou formou. Tohto roku sa slovenské národné kolo uskutočnilo vo štvrtok 21. marca 2024. Našu školu reprezentovali štyri družstvá žiakov 7. a 8. ročníka (Ľ. Bonk, E. Džačarová, S. Felberová, D. Iskrová, D. Lesňák, O. Kicko, K. Knišová, E. Lesniaková, J. Mihálik, J. Novák, M. Perháčová, L. Rovderová, M. Vaľko, N. Zahradníková, M. Zahuranec, M. Zavadský). Pomocou platformy Kahoot sa do online súťaže prihlásilo cca 500 družstiev zo základných a stredných škôl z celého Slovenska. V celoslovenskej konkurencii sme obstáli so cťou a naši žiaci si tak overili svoje znalosti z finančnej gramotnosti s rovesníkmi z celého Slovenska.

  • 9. februára 2024 (piatok)

    sa uskutočnila krajská recitačná súťaž 

    ... A Slovo bolo u Boha ...,

    v ktorej naši žiaci získali jedno 1.miesto, dve 2. miesta a dve 3. miesta.

    Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme k úspechu

  • Škola s dobrým srdcom

    Dobrý deň,

    v mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa Cirkevná spojená škola Spišské Vlachy stala dôležitou súčasťou našej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023. Aj vďaka Vám bola naša zbierka tento rok úspešná a potešila desaťtisíce seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali! 

    Ako malé poďakovanie Vám udeľujeme čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom". CERTIFIKÁT nech je pre Vás pripomenutím, že aj malá pomoc dokáže naozaj veľa, keď je dlhodobo udržateľná a jednotná.

    Prajeme Vám, Vašim žiakom a pedagógom požehnané vianočné sviatky v kruhu najbližších, hlavne veľa zdravia, štastia a lásky v Novom roku!

    Silvia Slobodová & Jana Galatová

    Koľko Lásky o.z.

  • Šprincove Krompachy

    Šprincove Krompachy

    je súťaž v prednese poézie a prózy na počesť Mikuláša Šprinca - kňaza, básnika katolíckej moderny, prozaika, prekladateľa, redaktora a pedagóga, rodáka z Krompách. V tomto roku sme si 30. novembra pripomenuli 109 rokov od jeho narodenia. V tento deň sa konal už 20. ročník recitačnej súťaže, ktorú organizuje Mesto Krompachy, Rímskokatolícka cirkev Farnosť Krompachy a Matica slovenská MO Krompachy. Našu školu reprezentovalo spolu13 žiakov. Ocenení boli Lenka Mydlárová (IV.tr.) - 3. miesto; Katarína Veselá (IV.tr.) - 2. miesto; Dávid Baloga (V.B) - 1. miesto; Ester Džačarová (VII.A) - 2. miesto a Adam Baloga (IX. tr.) - 1. miesto.

    Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy a oceneným blahoželáme.

  • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok..."

    "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok..."

    Maličká pozornosť poteší dvojnásobne – darcu i obdarovaného

    Milí rodičia, žiaci a priatelia školy, opäť ste svojou pozornosťou potešili tých, ktorí to nečakali a naozaj si to zaslúžia.

    ĎAKUJEME.

  • Piráti krásy "Krása spasí svet"

    Diecézne kolo tejto recitačnej súťaže sa v tomto roku uskutočnilo v stredu 15. novembra 2023 v priestoroch Kňazského seminára biskupa Jána Vojtaššáka v Spišskej Kapitule. Stretli sa v ňom najlepší recitátori z oblastných kôl z celej Spišskej diecézy, ktorá zahŕňa Oravu, Liptov a Spiš. Išlo už o desiaty ročník súťaže, ktorú pripravuje Diecézny katechetický úrad Spišskej diecézy. Témou tohto ročníka bol citát od F. M. Dostojevského - „Krása spasí svet“. Našu školu reprezentoval Adam Baloga (IX. tr.), ktorý v kategórii základné školy obsadil 2. miesto. Ceny súťažiacim odovzdal spišský diecézny biskup Mons. František Trstenský.

  • EU týždeň boja proti drogám

    si naši žiaci pripomenuli športovaním. Organizátorom turnaja v nohejbale bolo Gymnázium Krompachy. Družstvo našej školy obsadilo pekné 3. miesto.

    Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

  • stolný tenis chlapcov

    stolný tenis chlapcov
    7. 11. 2023

    sa konalo okresné kolo v stolnom tenise žiakov základných škôl. Turnaj sa uskutočnil v telocvični Základnej školy Lipová Spišská Nová Ves. Za našu školu statočne bojovali Kamil Jánošík, Alex Kočiš, Patrik Fifik. Chlapom sa menej darilo, no pred súperov sa postavili ako rovnocenní partneri.

  • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

    Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí"). Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci. Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači. Triedy aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny nielen pre seba, ale aj pre vyučujúcich a pre našu školu. Súťažíme aj o príspevok na modernizáciu škôl v hodnote 6 000 €.  Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na: www.wocabee.app/sutaz.

    Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky! 

    Držíme im v súťaži palce!

  • Mesiac úcty k starším..

    Mesiac úcty k starším..

    sme 26. októbra 2023 od 9:30 hod. oslávili akadémiou spojenou s kultúrnym programom. Predstavili sa v nej žiaci ZŠ a ZUŠ sv. Jána Krstiteľa pod vedením svojich pedagógov a tiež členovia Jednoty dôchodcov Slovenska zo Spišských Vlách. Všetci sme mali radosť z krásne prežitého dopoludnia a tiež z toho že sme sa mohli s našimi starými rodičmi i seniormi potešiť a pospomínať aké to bolo keď sa v rodine chystalo VEŠELE ...

  • Milión detí sa modlí ruženec...

    je iniciatíva, do ktorej sme sa aj tento rok zapojili,

    18. októbra o 9:00 hod..

    Detská modlitba ruženca  má veľkú silu vyprosiť mier a jednotu v našich rodinách, v našej krajine i vo svete. 

  • sv. omša - "Poďakovanie za úrodu"

    sv. omša - "Poďakovanie za úrodu"
    11. 10. 2023

    vo farskom kostole sv. Jána Krstiteľa sme spoločne ďakovali Nebeskému Otcovi za úrodu, čo nám pripomínala aj krásna výzdoba kostola. V závere sv.omše pán dekan požehnal dary zeme, ktoré priniesli žiaci jednotlivých tried zo svojích záhrad. 

  • Beseda s horským záchranárom - npor. Mgr. Jánom Dubeckým

    Beseda s horským záchranárom - npor. Mgr. Jánom Dubeckým
    10. 10. 2023

    do našej školy prijal pozvanie kňaz a horský záchranár v jednej osobe – Ján Dubecký, ktorý k nám prišiel z Liptova a je jediným duchovným na Slovensku poverený touto službou. Predstavil nám nielen náročnú prácu horských záchranárov, ale aj množstvo iných aktivít spojených s jeho kňazskou službou v horách.

  • Dobšinského Košice

    Dobšinského Košice

    17. ročník krajského matičného festivalu slovenských rozprávok Dobšinského Košice mal svoje neopakovateľné čaro. V piatok 29.9.2023 sa v Základnej škole Postupimská 37 na sídlisku Dargovských hrdinov v Košiciach konal festival v prednese slovenskej rozprávky „Dobšinského Košice“. Tejto krajskej matičnej prehliadky slovenských rozprávok sa zúčastnilo, mnoho recitátorov z celého Košického kraja aj žiakov škôl mesta Košice. Kvalita súťažiacich bola tento rok veľmi vysoká. Nás reprezentovali 2 žiaci. V 1. kategórii Radovan Klešč – bez umiestnenia, v 2. kategórii Timea Nemcová – bez umiestnenia. Žiaci získali nové skúsenosti a zážitky z účasti na tomto festivale.

  • ,,Noc výskumníkov“

    ,,Noc výskumníkov“
    29. 9. 2023

    sa deviataci zúčastnili festivalu vedy a techniky v OC Optima v Košiciach. Pre žiakov bol pripravený bohatý a maximálne pestrý program v oblasti prírodných vied. Naši deviataci si v jednotlivých náučných stánkoch mohli vyskúšať experimenty z fyziky, chémie, biológie aj z matematiky. Spoznali svet materiálov, minerálov, svet neurónov a molekúl. Zabávali sa s vákuom, elektrickým prúdom, robotikou a vyskúšali si rôzne zaujímavé interaktívne prírodovedné pokusy. Aktívne sa zapájali do rôznych súťaží , kde si overovali svoje vedomostí. Žiaci si jednoduché pokusy vyskúšali a lepšie spoznali vedu a ľudí, ktorí za ňou stoja. Cieľom podujatia bolo priblížiť prácu vedcov, dosiahnuté výstupy a možností ich reálneho uplatnenia v každodennom živote. Zážitkové vyučovanie splnilo svoj účel, zážitkov bolo naozaj dosť a tešíme sa na budúci ročník podujatia.

    p.uč. Mgr. Lívia Vrábľová

  • Hudbou o zbabelom agresorovi

    Hudbou o zbabelom agresorovi
    26. 9. 2023

    Sa naši žiaci zabavili aj naučili niečo nové na výchovnom koncerte "Profil zbabelého agresora". Dozvedeli sa ako sa správať, keď im chce niekto ublížiť, ale aj keď ich niekto chce na niečo zlé nahovoriť. Koncert bol zaujímavý aj preto, že na pódiu odzneli piesne známych interpretov populárnej hudby, ktoré všetci dobre poznáme. Na konci si deti s veľkou radosťou aj zatancovali. Odmenou bol potlesk a usmiate tváre.   

  • Športová exkurzia - Bratislava

    Športová exkurzia - Bratislava
    21. 9. 2023

    Žiaci ôsmeho ročníka vycestovali za športom trochu inak a trochu ďalej... “Futbalový štadión na Tehelnom poli v Bratislave“ - najmodernejší a najvyspelejší štadión v strednej Európe privítal aj mladých športovcov na zápase ŠK Slovan Bratislava – KÍ Klaksvík. Náročnú cestu prekonal zážitok z futbalového zápasu prežitého priamo na štadióne.

  • Oceňovanie najlepších z okresu SNV

    Oceňovanie najlepších z okresu SNV
    24. 5. 2023

    sa v koncertnej sále REDUTY v Spišskej Novej Vsi konala Slávnostná akadémia pri príležitosti vyhodnotenia a ocenenia víťazov okresných kôl predmetových olympiád a celkové vyhodnotenie škôl za úspechy v športových súťažiach organizovaných CVČ Adam za školský rok 2022/2023 .

strana:

Novinky

Kontakt

  • Cirkevná spojená škola, Komenského 6, Spišské Vlachy
    Komenského 6
  • +421 53 4495 551 (ekonomický úsek)
    +421 905 622 801 (riaditeľ školy)
    +421 951 117 084 (ŠKD)

Fotogaléria